KROEDWUSJ EN Maria Ten Hemelopneming



Op zaterdag 15 augustus vieren we om 18.00 uur in de basiliek van Susteren en om 19.00 uur in de kerk van Mariaveld het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming. Met dit feest verbonden is de zegening van de Kroedwusj. Een boeket van kruiden van het veld.
Dat de kruiden uitgerekend met Maria Tenhemelopneming gezegend worden, komt doordat het een heel oud gebruik is om Maria aan te duiden met namen die ontleend zijn aan de plantenwereld en in haar een bloem te zien die de gezegende vrucht Jezus voortbracht. Bovendien is augustus de periode waarin deze kruiden bloeien.

Lees verder.....

RONDLEIDING IN BASILIEK EN SCHATKAMER SUSTEREN

In de maand augustus is de basiliek en de schatkamer van Susteren

op dinsdagmiddag en zaterdagmiddag

van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Om 14.00 uur , 15.00 uur en 16.00 uur worden

er in de basiliek en aansluitend in de schatkamer

rondleidingen verzorgd.

Gestart wordt vanuit de basiliek

V Lees verder.....

BIJEENKOMST VOOR NABESTAANDEN

We mogen terugkijken op een mooie nabestaande bijeenkomst. Deze vond plaats op woensdagavond 19 februari. Alle nabestaanden van wie wij de contactgegevens hadden en van wie in het jaar 2019 een dierbare overleden is, waren voor deze avond uitgenodigd.
Graag willen wij ook met een zogenaamde “nabestaanden-groep” starten. Het doel hiervan is om mensen bijeen te brengen die hetzelfde hebben meegemaakt zodat ze hun ervaringen en gevoelens met elkaar kunnen delen. Lees verder.....

Pomposa in de basiliek van Susteren

Pomposa

Op zondag 2 februari is tijdens de Eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek in Susteren een bijzonder koor te gast. De zangeressen van dameskoor “Pomposa” onder leiding van Wilmy van der Helm. Een klein ensemble van drie sopranen, drie mezzo’s en drie alten, afkomstig uit de regio. Hun repertoire varieert van licht-klassiek, via luisterlied tot jazzy arrangementen.

Lees verder.....

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR