Nachtmis 24 december 2021 om 20.30 uur vanuit basiliek Susteren

basiliek susteren ROOD

Susteren -Op kerstavond 24 december 2021 zal om 20.30 uur de Nachtmis worden uitgezonden vanuit de dekenale basiliek van Susteren via de lokale omroep SOL2 . Een ensemble van het gemengdkoor van Nieuwstadt onder leiding van hun dirigent Jos van Hommerich zal deze nachtmis met hun zang verrijken. De concelebranten zijn priesters uit het dekenaat Susteren. Vanwege de coronamaatrdegelen vindt de eucharistieviering ZONDER kerkgangers plaats.

Lees verder.....

Website Museum 't Stift online

Door Cor Voorter

PB271531 bewerkt 1

Susteren – Zaterdag 27 november jl., de Heiligendag van Amelberga, is de website van Museum – Schatkamer 't Stift online gezet. Het was de bedoeling van Werkgroep 't Stift om deze activiteit een feestelijk tintje te geven, echter de Covid-19-pandemie gooide ook hier roet in eten. Geen grote presentatie voor de grote de groep vrijwilligers actief binnen de parochiegemeenschap en de Amelbergabasiliek.

Lees verder.....

BERICHTGEVING IN MEDIA OVER BESMETTINGEN IN KERKEN ONJUIST

photo-1583324113626-70df0f4deaab

Naar aanleiding van de berichten in de media dat 25 mensen besmet zouden zijn geraakt in kerken in Zuid Limburg heeft deken Honings contact opgenomen met de GGD. De media verdraaien de zaak, zo blijkt. Volgens de GGD Zuid Limburg hebben 25 mensen die positief zijn getest in de vragenlijst aangegeven dat ze óók in een kerk zijn geweest, maar net zo goed ook bij familie en in winkels. Volgens de GGD is hiermee helemaal niet aangetoond dat de kerken de bron zijn.Dank aan de parochievrijwilligers die zich ervoor inzetten dat de kerken tot de plekken behoren waar de maatregelen serieus worden genomen en mensen zich veilig kunnen voelen. Je kunt zeker in een kerk besmet raken maar het bericht dat er nu 25 mensen besmet zouden zijn geraakt, zet kerken in een verkeerd daglicht omdat het eenvoudigweg niet waar is.

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR