KROEDWUSJ EN Maria Ten Hemelopneming



Op zaterdag 15 augustus vieren we om 18.00 uur in de basiliek van Susteren en om 19.00 uur in de kerk van Mariaveld het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming. Met dit feest verbonden is de zegening van de Kroedwusj. Een boeket van kruiden van het veld.
Dat de kruiden uitgerekend met Maria Tenhemelopneming gezegend worden, komt doordat het een heel oud gebruik is om Maria aan te duiden met namen die ontleend zijn aan de plantenwereld en in haar een bloem te zien die de gezegende vrucht Jezus voortbracht. Bovendien is augustus de periode waarin deze kruiden bloeien.

Vrijwilligers hebben in de afgelopen dagen kruiden van het veld verzameld om hiermee voor de parochianen kroedwusjsen te maken

Voorafgaande aan de eucharistievieringen bestaat de mogelijkheid om bij de ingangen van de kerken een “Kroedwusj” te kopen. De opbrengst komt de geloofsgemeenschap ten goede. Deze inkomsten hebben de parochies in het coronatijdperk hard nodig hebben.

Vanwege de te verwachte drukte is het noodzakelijk dat zij die willen deelnemen aan de eucharistievieringen zich van tevoren hebben aangemeld via het parochiekantoor van hun parochies.
Voorafgaande aan de Heilige Missen in Susteren en Mariaveld worden een aantal Kroedwusjsen gezegend die bestemd zijn voor de gelovigen die niet aan de Eucharistievieringen willen of kunnen deelnemen. De Kroedwussen van de kerkgangers worden zoals gebruikelijk tijdens de heilige mis gezegend.

Vóór het begin van de H. mis in de basiliek om 18.00 uur kunt u op het Salvatorplein in het bezit komen van een gewijde of nog niet gezegende “kroedwusj”. De kroedwusjsen zijn verkrijgbaar vanaf € 3,50 . De opbrengst is zoals reeds vermeld bestemd voor de geloofsgemeenschap. U kunt ook vooraf een Kroedwusj van de basiliek bestellen per email :
tcrewe-jones@home.nl (Dit is niet noodzakelijk. Wel bent u door te bestellen er zeker van dat u een Kroedwusj krijgt)

Ook in Mariaveld zijn de Kroedwusjsen gezegend of niet gezegend voorafgaande aan de heilig mis van 19.00 uur verkrijgbaar vanaf € 2,50

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR