Klokkenklanken en expositie Klinkend erfgoed


 Rosa
Door Cor Voorter
 
Echt-Susteren –  Zaterdag 14 en zondag 15 mei vindt in onze gemeente het festival “Klinkend klare klanken” plaats. De werkgroep Cultureel Erfgoed wil aandacht vestigen op klanken in stad en dorp, die de mensen al eeuwenlang begeleiden. U kunt, fietsend door Echt-Susteren het hele weekend genieten van allerlei muziek. Overal wordt u welkom geheten door de klanken van de diverse kerkklokken, die in elke kern een eigen klank hebben.
De werkgroep geeft een tevens een boekje uit, waarin alle luidklokken in Echt-Susteren zijn geïnventariseerd, zoveel mogelijk ook met hun geschiedenis vastgelegd.
 
 
 
Wat gebeurt er nog meer?
De bekende beiaardier Boudewijn Zwart geeft op zaterdag 14 mei om 09.30 uur op de Plats in Echt een concert samen met de Jeugdharmonie van Echt. Die middag om 15.30 uur geeft Lydia Zwart een interactieve voorstelling met het carillon voor de jeugd op het nieuwe plein bij de kerk van Pey. Op zondag 15 mei wordt er om 10.30 uur gebeierd op de klokken van de Amelbergabasiliek.
Ook in Nieuwstadt is er een traditie van beieren. Tot slot kunt u van dichtbij kennis maken met klokken bij de tentoonstelling in het Cultuurhuis Echt-Susteren aan de Plats.
 
Al fietsend worden u dat weekend allerlei muzikale ontmoetingen geboden; koorzang, orgelklanken, doedelzakmuziek, Afrikaanse percussie, dwarsfluit, harp, solozang, blaasensembles, gedichten en voordrachten. Onze rijke cultuur laat zich letterlijk horen !!!
 
Expositie Klinkend erfgoed
In het Cultuurhuis Echt-Susteren is er een tentoonstelling met allerlei klinkend erfgoed.
Deze is ook na het weekend geopend tot en met donderdag 19 mei. Naast klokken is er veel moois te zien over orgelbouw, huismuziek en muziek in school.
Het programma zal komende weken via 't Waekblaad en diverse media onder de aandacht worden gebracht. Voor informatie: www.cultuurechtsusteren.nl
 

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR