Gezinsmis in teken Palmpasen/Palmzondag

Mariaveld-Susteren zondag 9 april a.s.

DSC06371

GEZETEN OP HET “PAARD VAN CHRISTUS...



Zondag 9 april is het Palmpasen, beter bekend als Palmzondag. Dit is de dag dat de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem wordt gevierd. Jezus trok, gezeten op het veulen van een ezel, Jeruzalem binnen. Op Palmzondag begint ook de ‘Goede Week’, de week vóór Pasen. Op zondag 9 april zijn alle kinderen uit het cluster Susteren van harte welkom in de parochiekerk van Mariaveld. Om 9.30 uur begint de gezinsmis, die wordt opgeluisterd door het “Jeugdkoor Suestra” Ook dit jaar zal er een bijzonder iemand in deze Palmpasenprocessie in de kerk van Mariaveld meelopen...een echte ezel!

Palmzondag wordt als vanouds onder andere gevierd met het zegenen van palmtakken. Omdat deze palmtakken in ons klimaat niet groeien, worden ze vervangen door buxustakjes. De palmtak staat symbool voor de intocht in Jeruzalem. Het volk stond daarbij langs de weg met palmtakken te zwaaien. Een traditie die vandaag de dag nog steeds plaatsvindt is het maken van palmpasenstokken. Deze worden door kinderen gemaakt en bestaan uit twee stokken in kruisvorm. De stokken staan symbool voor het kruis waar Jezus aan stierf. Op de punt van de stok wordt een broodhaantje geplaatst, als symbool voor het brood dat Jezus brak tijdens het laatste avondmaal. Ook worden de palmpasenstokken versierd met eieren, deze staan symbool voor een nieuw leven. Wanneer de palmpasenstokken en palmtakken gezegend zijn, volgt een processie ter nagedachtenis aan de intocht van Jezus Christus in Jeruzalem.

Ouders die met hun kinderen een Palmpasenstok willen maken kunnen meer informatie vinden op de website :www.rksusteren/palmpasen

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR