Bezoek de Kerststal in de Basiliek van Susteren!


 
EdCr_2016_12_26_07506corr
Door Cor Voorter
 
Susteren – Traditioneel kan ook dit jaar weer de kerststal in de H. Amelbergabasiliek bezocht worden. Een groep vrijwilligers is in de afgelopen weken druk bezig geweest om o.a. Maria, Jozef, de os en de ezel, maar ook de hemelse engelenschaar, herders met de kudde schapen, de juiste plaats te geven in het kersttafereel, gebouwd is in de crypte van de kerk.
Het beloofd ook dit jaar een kleine wandeling terug in de tijd te worden, de tijd waarin een ster de weg moest wijzen naar de plaats Bethlehem, waar een kindje gewikkeld in doeken, liggend in een kribbe vol stro in afwachting van het bezoek van de drie wijzen uit het oosten.
Al tientallen jaren mag de Amelbergakerk zich verheugen op bezoekers uit Susteren en de regio die tijdens de kerstperiode een bezoekje brengen aan de deze kerststal en die op hun manier een eigen traditie toevoegen aan hun eigen  kerstfeest.
 
 
Woestijnzand
Bijzonder is dat bij het bouwen van dit eeuwenwoud kersttafereel o.a. woestijnzand is gebruikt dat al enkele jaren geleden werd ingevlogen om de juiste sfeer te creëren. Dit zand wordt na het feest van Driekoningen weer keurig verzameld en gaat in opslag voor het volgend jaar. Verder bijzonder aspect dat genoemd kan worden is de dat er vanwege de monumentale status van de kerk, voor zover bekend, geen enkel spijkertje of schroefje is gebruikt.
 
Terwijl de groep vrijwilligers die de bouw van de kerststal voor hun rekening hebben genomen kan uitrusten, zorgt een volgende groep vrijwilligers dat de basiliek open is tijdens de de feestdagen en bezoekers kerststal kunnen komen bekijken.
 
Openingstijden:
Eerste en Tweede Kerstdag: 12.00-17.00 uur / Dinsdag 27 december t/m zondag 1 januari: 13.00-17.00 uur / Vrijdag 06 januari t/m zondag 8 januari: 13.00-17.00 uur. U bent van harte welkom en de toegang is gratis!
 

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR