SAMEN VIEREN VAN HET PAASTRIDUUM

Parochianen uit verschillende parochies komen samen rond het ene altaar van de Heer


basilieksusteren

De laatste dagen van de Goede Week -Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag- vormen het hoogtepunt van de voorbereiding op Pasen. Overeenkomstig de wil van de Nederlandse bisschoppen wordt binnen een cluster het Paastriduum in een parochie centraal gevierd. Dit jaar gebeurt dit in de basiliek van Susteren, in de oudste kloosterkerk van Nederland. Het is mooi dat koren uit de verschillende parochies van het cluster hieraan hun medewerking willen verlenen.




De benaming 'Goede' Week verwijst naar het gegeven, dat de dood dankzij Jezus definitief overwonnen is.  Het lijden, de dood en de verrijzenis van de Heer begint met de avondmis van

Witte Donderdag om 19.00 uur in de basiliek, opgeluisterd door het dameskoor uit Dieteren. Gevierd wordt de instelling van de Heilige Eucharistie en het priesterschap en Jezus oproep om dienstbaar te zijn aan elkaar. Op Goede Vrijdag wordt de kruisiging en dood van Jezus op Golgotha herdacht in de viering die om 19.00 uur begint en muzikaal wordt verzorgd door het herenkoor van Nieuwstadt. Goede Vrijdag is voor de christenen de droevigste dag van het kerkelijk jaar omdat het lijden en sterven van Jezus die dag centraal staat. Deze dag is een vasten- en onthoudingsdag.  In de afzonderlijke parochies wordt om 15.00 uur de kruisweg gebeden.

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR