Jeugdige organisten in Susteren

organisten


Tijdens de eucharistieviering op zondag 2 april in de H. Amelbergabasiliek wordt het monumentale orgel bespeeld door een drietal jeugdige organisten uit Susteren. Het zijn Bo Peusen, Vincent Roubroeks en Jordin Beckers, in de leeftijd van 12 tot 14 jaar. Zij bekwamen zich al enige jaren in het bespelen van het orgel, dat wel de koningin van de muziekinstrumenten wordt genoemd.
Een eerste kennismaking met het orgel vormde het educatieve project van de Limburgse Orgelstichting SOL, dat aan de basisscholen wordt aangeboden. De kinderen maken daarbij kennis met het orgel en bouwen in de klas zo’n heus instrument op. Voor onze drie organisten was de kennismaking alleen niet genoeg. Ze wilden ook het orgel kunnen bespelen.
Tijdens de eucharistieviering zullen ze elk twee muziekstukken spelen. Onder begeleiding zingen de kerkgangers de vaste misgezangen.
H. Amelberga basiliek Susteren, zondag 2 april aanstaande om 11.00 uur. In ’t Stift is na de dienst gelegenheid elkaar te ontmoeten bij koffie en vlaai.

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR