PAROCHIECLUSTER SUSTEREN EEN FEIT

parochie cluster
De officiële start van het nieuwe parochiecluster Susteren zal plaatsvinden aanstaande maandag avond om 19.45 uur tijdens een H.Mis in de Basiliek te Susteren.
Deken Lauvenberg zal tijdens deze H. Mis de volgende door de Bisschop benoemde kerkbestuursleden installeren:
  • - de heer Widdershoven en de heer Meuffels, afkomstig van de parochie Mariaveld
  • - de heer P. Wouters namens de parochie Dieteren, voor deze parochie is nog een plaats vacant
  • - mevr. Van Helvert en de heer Cleven, namens de parochie Nieuwstadt
  • - mevr. Van Straaten en de heer Swiatalski, namens de Amelbergaparochie
  • - mevr. Jennen en de heer Nab namens de parochie Roosteren.

Na de plechtige eucharistieviering zullen de plaatselijke leden van de parochiecomité’s van het kerkbestuur het mandaat krijgen om de dagelijkse gang van zaken in hun parochie te verzorgen. U zult hierover nog nader geïnformeerd worden.


parochie cluster
Na een jarenlange voorbereiding hebben de parochies van het cluster Susteren, te weten de parochies H. Jacobus de Meerdere te Roosteren, H. Amelberga Susteren, OLV Onbevlekt Ontvangen Susteren- Mariaveld, H. Stephanus Dieteren en H. Johannes de Doper te Nieuwstadt besloten samen één cluster te vormen met één kerkbestuur. In dit kerkbestuur zal elke parochie in principe vertegenwoordigd zijn met 2 leden.
De Bisschop van Roermond is zeer verheugd over dit besluit , en heeft er daarom zijn goedkeuring aan gegeven.

De parochiebestuurders zijn ervan overtuigd, dat het eigenlijke pastorale parochiewerk beter tot zijn recht gaat komen vanuit één bestuurlijke eenheid, omdat kerkbestuursleden met bestuurlijke kennis en kunde het beheer beter kunnen organiseren.
De priesters, ondersteund door een aantal vrijwilligers, kunnen daardoor meer aandacht besteden aan het pastorale werk in de parochie.
Het bovenstaande wil niet zeggen dat er in de afzonderlijke parochies geen werkzaamheden meer te verrichten zijn. Elke parochie blijft als parochie bestaan en het is niet zinvol om alle activiteiten te laten plaatsvinden vanuit een centraal bestuurlijk orgaan.
Het kerkbestuur heeft daarom aangegeven erg veel aandacht te willen schenken aan de tot stand koming en de verdere uitbouw van parochiecomité’s per parochie. Deze parochiecomité’s bestaan uit vrijwilligers die de dagelijkse gang van zaken binnen een parochie ter hand nemen op basis van een mandaat, dat ze krijgen van het kerkbestuur.
Om dit in goede banen te leiden heeft het kerkbestuur een Huishoudelijk Reglement vastgesteld, waarin de afspraken tussen bestuur en parochiecomite’s zijn vastgelegd.

Voor u als parochianen zal er weinig veranderen. Elke parochie blijft zijn eigen aanspreekpunt behouden, zoals dat nu ook is. Het kerkbestuur zal op afstand de parochie ondersteunen.


Uiteraard bent u bij deze van harte uitgenodigd deze plechtige installatie tijdens de H. Mis op maandag 11 mei a.s. om 19.45 uur in de Basiliek te Susteren bij te wonen.

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR