Zondag 9 juli a.s.: Rondleiding Basiliek en Schatkamer Susteren

Door Cor Voorter
evangeliarium
Zondag 9 juli a.s. openen de H. Amelbergakerk en de Schatkamer van de basiliek in Susteren de deuren voor een rondleiding door het eeuwenoude monument en langs vaak even oude kerkschatten. Nog steeds spreekt de kerk tot de verbeelding en ook ontstaansgeschiedenis van Susteren is nauw verbonden met deze vroeg-romaanse kerk.


De kerk is historisch gezien van groot belang geweest voor de kerstening van de regio en heeft door de eeuwen heen ook unieke kerkschatten
verzameld. Uniek is natuurlijk het Evangeliarium, maar ook de reliekschrijnen van de heiligen. U gaat op reis terug in de tijd en maakt kennis met een stukje kerkelijke historie en geschiedenis, waar Susteren onlosmakelijk mee blijft verbonden.

De rondleiding start om 14.00 uur. De gids van dienst ontvangt u bij ’t Stift aan het Salvatorplein in Susteren. De kosten bedragen € 4,50 per persoon en de maximale groepsgrootte is 20 personen. Deze kosten kunnen ter plaatse worden voldaan. Vooraf aanmelden is niet nodig! Duur van de rondleiding is ongeveer 1½ tot 2 uur! Op aanvraag zijn via e-mail andere dagen en tijden mogelijk:
merry.travel.ms@gmail.com
basiliek Susteren 11e eeuw

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR