Per 1 januari 2023 worden de vijf parochies van de federatie één parochie

De bisschop van Roermond mgr. Harrie Smeets heeft besloten de vijf parochies van de federatie Susteren per 1 januari 2023 tot één parochie samen te voegen. De nieuwe parochie draagt de naam: "R.-K. parochie Christus Salvator".

Vanaf maandag 17 oktober 2022 t/m vrijdag 28 oktober 2022 kan aan de bisschop van Roermond een verzoek om verbe­tering of herziening van dit decreet worden gedaan.

De bisschop schrijft o.a:

Om in de zich wijzigende omstandigheden uw geestelijke verzorging goed te blijven be­hartigen heb ik, overeenkomstig en op grond van mijn bevoegdheid daartoe zoals be­paald in canon 515 van de Codex Iuris Canonici (CIC), en met inachtneming en van toe­passing verklaren van canon 121 CIC, gehoord het advies van de Priesterraad van het bisdom conform canon 515 § 2 juncto canon 500 § 2 CIC d.d. 29 september 2022, beslo­ten om de parochies H. Johannes de Doper te Nieuwstadt, H. Amelberga te Susteren, On­ze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Mariaveld-Susteren, H. Jacobus de Meerdere te Roosteren en H. Stephanus te Dieteren te verenigen, zodat hieruit één nieuwe parochie ontstaat in de zin van canon 515 CIC.

en verder:
Met ingang van 1 januari 2023 voeg ik samen de parochies H. Johannes de Doper te Nieuwstadt, H. Amelberga te Susteren, Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Mariaveld-Susteren, H. Jacobus de Meerdere te Roosteren en H. Stephanus te Diete­ren en richt ik in hetzelfde territorium één nieuwe parochie op, welke hierbij de naam
“R.-K. PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR" krijgt, administratief gevestigd Salvatorplein 2 te 6114 HE Susteren



Het officiële decreet kunt u via deze link downloaden:
https://www.rksusteren.nl/resources/Decreet-nieuwe-parochie-Christus-Salvator.pdf

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR