BuutteFestival Bie de Basiliek!


Dak-aktie Basiliek Susteren-06
Op zondag 30 augustus a.s. zal er voor de eerste keer, op het Salvatorplein, tegen de muren van de eeuwenoude Amelbergabasiliek, het ‘BuutteFestival Bie de Basiliek’ worden gehouden. Aanvang 13:30 uur en vrij entree.
Dak-aktie Basiliek Susteren-06
Het beloofd een schitterend spektakel van de lach te worden waar alle artiesten belangeloos aan meewerken. In de eerste plaats zijn dit een zestal bekende namen uit de Limburgse buutte wereld; Eva Dewaide (uit Susteren) , Sven Schroeten (regerend jeugdkampioen), Pierre Cnoops, Hub Stassen (regerend kampioen), Har Daniëls en Harold Schroijen. Lachen, gieren, brullen is deze middag verzekerd! Pas op voor spierpijn aan uw lachspieren; de organisatie kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld! De presentatie is in handen van het Susterense duo Jan van Wegberg en Karel Fiddelers.

De muzikale omlijsting zal voor de helft verzorgd worden door de Suëstra Muzikanten, die dit jaar, na een radiostilte van enkele jaren, weer het initiatief hebben genomen om als “kapel” gezamenlijk muziek te maken: ‘chapeau’! De Feurthstreet Lumber Factory Jazzband, eveneens uit Susteren, zorgt in de tweede helft voor de muzikale omlijsting. Ze zijn bekend in binnen- en buitenland waar ze op diverse festivals (o.a. Maastricht, Domburg, Eindhoven, Gorinchem, Domburg, Düren en Quedlinburg) optredens verzorgen: vrolijke en lichte jazz in ‘Dixie’ en ‘New Orleans’ stijl. Tenslotte zal ook het bekende duo ‘Spik en Span’ een spetterend optreden verzorgen. De Susterense trots, winnaar van het LVK 2015, is op dit festival uiteraard ook van de partij.

Vernieuwing dak basiliek
Een gedeelte van het dak van de mooie en eeuwenoude basiliek is hard aan vervanging toe. Naast de toegezegde subsidies van het Rijk, de Provincie Limburg en de gemeente Echt-Susteren, is hier veel geld voor nodig vanuit de parochie en de Susterense gemeenschap. Dit is ook de directe aanleiding voor het organiseren van het ‘BuutteFestival Bie de Basiliek’.

Op bijgaande foto inspecteert deken Lauvenberg, samen met de oudste en jongste buuttereedners, Pierre Cnoops en Eva Dewaide het dak. Samen zijn ze tot de ‘deskundige’ conclusie gekomen dat er heel wat dakleien vervangen moeten worden. Tegen een kleine vergoeding kunt u, als ludieke actie, een of meerdere dakleien voorzien van uw naam, wens of persoonlijke boodschap. Zo wordt het nieuwe dak een beetje van ons allemaal en zal deken Lauvenberg ervoor zorgen dat uw wensen permanent wat dichter bij de hemel komen.
Wanneer deze dakleien over een jaar of 100 opnieuw moeten worden vervangen, zal men een leuke inkijk aantreffen over Susteren en haar bewoners in 2015.

Maar eerst natuurlijk het ‘BuutteFestival Bie de Basiliek’, zondag 30 augustus vanaf 13:30 uur. Mis het niet! Overigens staat er sinds deze week ook een filmpje klaar op YouTube over de a.s. renovatie:
https://www.youtube.com/watch?v=0K7selPwB8U
posterA4_buuttefestival_15-08 zonder sl

RK PAROCHIE CHRISTUS SALVATOR